مطالب مفید : بیماری سلیاک (حساسیت به گلوتن)
یک اختلال اتو ایمیون (خود ایمنی) روده باریک با زمینه ژنتیکی می باشد. که در این بیماری گوارشی ، پرزهای روده باریک آسیب دیده و در جذب مواد غذایی اختلال مشاهده می شود.
بیماران مبتلا با مصرف پروتئین از دسته گلوتن که در برخی غلات مانند گندم، جو ، چاودار، و جوی دو سر وجود دارد دچار عدم تعادل می شوند.
در اغلب موارد سلیاک، استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری وجود دارد و در خانواده چندین مورد مبتلا می باشند. از علائم شایع بیماری می توان به اسهال و نفخ، اسهال چرب یا کاهش وزن ناگهانی، و گاهی بروز علائم پوستی اشاره کرد.
از جمله ژنهای درگیر مرتبط با این بیماری می توان به HLADQB۱  و HLADQA۱ و Myo۹B و Celiac۲ و CTLA۴ اشاره کرد.
با رعایت رژیم غذایی خاص فاقد گلوتن می توان به بهبود علائم کمک کرد.