اخبار پایگاه
افراد مبتلا به کرونا باید تا مدتی از تزریق دوز سوم واکسن کرونا اجتناب کنند، این افراد باید حداقل شش هفته پس از شروع علائم بیماری برای تزریق دوز سوم واکسن اقدام کنند.
این فاصله زمانی برای دوزهای اول و دوم واکسن کرونا نیز صادق است و بیماران مبتلا به کرونا باید حداقل فاصله زمانی شش هفته ای را برای تزریق دوزهای واکسن کرونا رعایت کنند.
این بیماران پس از بهبودی و گذشت شش هفته، با تزریق واکسن سطح ایمنی بالایی پیدا خواهند کرد، ایمنی در این دسته از بیماران مضاعف است، چرا که هم ایمنی حاصل از ابتلا را کسب کرده و هم ایمنی حاصل از واکسن در بدن آنها ایجاد می شود.
در صورتی که افراد مشکوک به کرونا بوده اما تست آنها منفی شده، توصیه می شود این افراد حداقل ۱۰ روز تا دو هفته از تزریق واکسن اجتناب کنند.
در خصوص افرادی که نشانه های بالینی مشکوک به کرونا داشته اما تست نداده اند هم توصیه می شود حداقل دو هفته فاصله پس از بهبودی را برای تزریق واکسن رعایت کنند.

 
نخستین پیوند قلب از منشا حیوانی و از طریق ژنی آماده شده بر روی یک خوک در آمریکا صورت گرفت. سه روز از انجام این پیوند در مریلند می‌گذرد. محمد محی‌الدین، پزشک پاکستانی تبار و مدیر و ناظر علمی پروژه پیوند قلب خوک از این عمل به عنوان تحولی بزرگ در عالم پزشکی یاد کرده است. پیوند دریچه قلب خوک به بیماران پدیده جدیدی نیست. اما این نخستین باری است که قلب خوکی که از منظر ژنتیکی اصلاح شده است، به انسانی پیوند زده می‌شود. این پیوند عضو برای اولین بار نشان داد که یک قلب اصلاح شده حیوان می‌تواند مانند قلب انسان عمل کند و بدن آن را بلافاصله پس نمی‌زند.  
مهرداد قریشی، استادیار جراحی قلب و عروق در دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند آمریکا و شهاب سوادکوهی، دانشیار جراحی و جراح قلب و عروق در دانشگاه مریلند، دو متخصص ایرانی هستند که به همراه یک تیم جراحی بزرگ موفق شدند برای نخستین بار قلب خوکی که اصلاح ژنتیکی شده بود را به یک انسان پیوند زدند.
این جراحی موفق امید تازه‌ای به تمامی افرادی بخشیده که سال‌هاست در لیست انتظار پیوند قلب قرار دارند.⁣

 
آزمایش هول اگزوم یک روش نسبتا جدید جهت غربالگری بیماریهای ژنتیکی قبل از ازدواج می باشد که جهت شناسایی ناقل بودن زوجین از نظر ژن های بیماری های مختلف می باشد نظیر بیماری های متابولیک ، عضلانی، نابینایی و ناشنوایی و ... در این روش همه اگزونهای مرتبط با بیماری های شناخته شده مورد بررسی قرار می گیرند و جهش های احتمالی زوجین که حتی دارای سابقه بیماری ژنتیکی در خانواده نمی باشند مشخص می گردد. در صورتی که زوجین ناقل نقص در ژن خاص مشترک باشند احتمال ابتلای فرزند در هر بارداری بیست و پنج درصد است و توصیه به تشخیص پیش از تولد و گرفتن نمونه جفت در هفته یازدهم تا دوازدهم بارداری می شود.
 
تحقیقات پژوهشگران آفریقای جنوبی نشان می‌دهد که اُمیکرون باعث التهاب در ناحیه گلو می‌شود. در این مطالعه پیش از بروز علائم دیگر ابتلا به کرونا، تغییر در صدایی که شنیده می‌شود می تواند به عنوان اولین نشانه محسوب شود.
به گفته پروفسور تیم اسپکتور از پروژه تحقیقاتی «زو»، علائمی از جمله خستگی، آبریزش بینی و تغییر صدا از علائم ابتلا به کرونا می‌باشد
در دوره نهفتگی بیماری کرونا که فرد از ابتلای خود به بیماری آگاه نیست، تغییر صدا، می‌تواند دلیلی مهمی برای انجام تست کرونا باشد.

کاهش نود درصدی خطر مرگ با تزریق دوز سوم واکسن کرونا
به نقل از هلث دی نیوز، یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهد که افراد دریافت کننده دوز تقویتی (بوستر) نسبت به افرادی که صرفاً واکسیناسیون اولیه دو دوز را دریافت کرده‌اند، نود درصد کمتر احتمال دارد در اثر عفونت دلتا فوت کنند.